lördag 27 december 2008

Hur jul är.

Julnatten var nog bäst. Det är en fröjd att sjunga "Gloria!" och känna stämmorna flätas samman. Vi är inte världens bästa kör, men vi gör vad vi kan för att fylla kyrkan med sång och det är härligt.

Julafton är lite svårare, då. Den är så belastad med förväntningar, och visst åt vi gott och umgicks, men en förälder har också koll på att ungdomarna har det kul och de gick lite upp och ner med det av olika anledningar. Men i stort sett var vi nöjda. Nu har ju julen egentligen bara börjat, det är ett par tre veckor kvar till 20-dag Knut... så vi forsätter njuta av granen, den är ju jättefin! och läsa våra nya böcker och äta en och annan dadel eller - ja, säg det inte, men vi har lite choklad hemma också... Svärmor och barnens faster har bakat jättemånga julkakor, och de ligger fint i frysen, jag glömmer lätt bort att ta fram dem.

Igår var det annandagsfest i Kyrklängan, det var gott om folk i olika åldrar, och vi fick sillar och skinka och köttbullar och så den där underbara rotfruktsgratängen med ströbröd som alla spanar efter när de kommer in... duktiga personalen! Sen blev det kaffe och vaniljglass med hallonsås. Och lite kolor. Enkelt och utmärkt.

Vi spelade i en liten orkester också, några fioler, ett klangspel, ett par blockflöjter och en klarinett. Och så en trumpet. Samt ett par claves och en liten trumma. Det blev underbar julmusik, ni skulle ha hört! Sen gjorde två en sån där liten show där en sitter och har små stövlar på händerna och den andre sticker in sina händer bakifårn, sen ska de tillsammans gvätta ansiktet på den med stövlarna och sen äta frukost... vi skratta så vi kikna! Enkelt och kul!

Idag är det konsert. Vi ska på Jesus Christ Superstar i Malmö. Det blir härligt! Barnen kan ju alla låtarna utantill redan... Måste kolla busstider, för vår nya bil är för liten för alla 6. Tur att malmöbussen går förbi nära oss!

Sen ska vi öva med Tumaini, och sjunga i gudstjänst imorgon i Sandby nånstans. Det är också roligt, men nånstans känner jag som min äldsta dotter - när ska man hinna plugga egentligen??? Det var ju inte meningen att börja stressa mitt på julen! Så därför- nu ska jag ta det lugnt och läsa tidningen... Härligt!

God fortsättning!

" Menlösa barns dag förgick i år, men inte utan en tanke på dem som fortfarande lider efter Den Stora Tsunamin. Gud, läk deras sår och torka deras tårar. Ge dem nytt mod och hopp att livet trots allt är värt att leva, att kärlek finns och kan växa till hos dem. "

1 kommentar:

Maria sa...

Men, vad roligt! Då var vi på JCS samtidigt!